Miłość,Zadrość itp.
I o to nadszedł dzień wyjazdu do Bogdańca.Zbiórka o 10 przed szkołą.
Mack wstał o 7.30 i zadzwonił do Nikoli,Stefani i umówili się koło sklepu ,aby pójść razem.Lecz z dziewczynami stał kolega Macka ,z którym Mack ma stać w parze.Jego kolega ma na imię George(czytaj: Dżordż).
Nikola bardzo lubiła Georga ,ponieważ był jak to mówią spoko.
Poszli do szkoły gdzie czekał na nich autokar.Angela ze swoją przyjaciółką Klaudia były jako pierwsze.Wszyscy weszli do autokaru.Nikola i Stefani siedziały w 3 rzędzie ,a tuż za nimi Mack z Georgiem.Jechali do Bogdańca około godziny.W autokarze śmiali się ,wygłupiali ,a także w radiu leciały ich ulubione piosenki.Bynajmniej ulubione Macka,Stefani i Nikoli.
Jedli słodycze i słuchali najczęściej "Niekłam Kochanie" ,bo większość razy to leciało.Tylko Angela była jakaś smutna.Wkońcu dojechali.Zaczęli zwiedzać wszystko jakieś 3 godziny.Potem jedli kiełbaski z ogniska.Cały czas było śmiesznie i wesoło.Nikola co chwilę dowalała jakieś teksty.Mack śmiał się i puszczał jakieś disco polo.Stefani patrzała jak się kłócą co jest lepsze: Disco polo Macka czy teksty Nikoli.Angela poszła w stronę jednego domu gdzie usiadła na drzewie i siedziała sama do końca ogniska.Mack do niej poszedł.
- Cześć.Co jest?Niebawisz się ze swoją Klaudiusią?Gdybyś wykorzystała szansę Nikoli to byś się teraz bawiła z nami.
Nikt nie zauwazył odejścia Macka ,bo byli zajęci tekstami Nikoli.
- Chciałabym.Naprawdę żałuję.Uwierz mi!
Angela mówiąć to rozpłakała się.
Mack usiadł koło niej i powiedział:
- To raczej niemożliwe ,że pogodzisz się z Nikolą.Jedyna szansa to bal ,ale to tylko cud musiałby się zdarzyć.
Angela po tym jeszcze bardziej się rozpłakała.Przytuliła się do Macka jak to zawsze robią dziewczyny ,gdy płaczą.Mack ją rozumiał i poklepał ją po plecach i dodał słowa otuchy:
- Niemartw się.Nikola nie jest taka jak myślisz.Znasz ją dłużej niż ja o kilka lat i mam Ci mówić?Może da Ci szansę.Musicie wkońcu razem porozmawiać.
Mack po tych słowach zeskoczył z drzewa.Angela bała się zejść więc ją złapał.Potem zadowolna Angela poszła do Klaudii i siedziały we 2.
Mack podszedł do Nikoli i przy niej usiadł.
- Uwaga,uwaga!!!Zrobimy konkurs sportowy ,bo mamy dużo czasu.Krzyknęła pani.
- Proszę się dobrać w pary chłopak z dziewczyną!!!
Mack był z Nikolą,Stefani z chłopakiem o ksywie "Sandi" ,a Angela z Benem.
Ścigali się parami.Chłopak biegł z chłopakiem ,a dziewczyna z dziewczyną.
Para Macka zajęła 1 miejsce.Para Bena 2 miejsce.Para Sandiego 3 miejsce.
Potem przyjechał autokar i zmęczeni pojechali pod szkołę.Wracali we 4:
Sandi,Mack,Nikola,Stefani.Za nimi szły Klaudia z Angelą.
Gdy każdy był już w domu to zdawali sobie relację na komputerze z wycieczki.